3e Winterswijk Arnhem  Het is weer gelukt !!!!

 

Het is vele wandelaars weer gelukt onze 3e Kennedymars Winterswijk-Arnhem uit te lopen en dat is een hele prestatie. Hiermee willen we hen van harte feliciteren!

 

Voor fervente wandelaars behoort deze 1e Kennedymars van het jaar nu al tot één van de klassiekers. Voor minder doorgewinterde wandelaars is het een ware beproeving deze tocht tot een goed einde te brengen.
Gelukkig was het weer ideaal, geen vorst en tot zaterdagnamiddag bleef het droog. De laatste wandelaars kregen dat op de Posbank echter ook nog te verduren en werden zo extra op de proef gesteld. Wandelaars die voor de 2e of 3e keer deelnamen en na afloop het speldje “Winterswijk” of “Bredevoort” konden opspelden kunnen voldaan zijn omdat 
het weer is gelukt. Voor de anderen zal de voldoening nog groter zijn geweest toen ze voor de 1e keer de finish van Winterswijk-Arnhem bereikten.

 

Voor ons als comité geldt hetzelfde “Het is weer gelukt”. Het is een hele klus om alles goed te laten verlopen maar gelukkig weten we ons gesteund door een geweldig team van bijna 40 medewerkers. Het valt als wandelaar misschien niet op maar ook zij leveren
een flinke prestatie. Opbouwen van posten, transport, vooraf uitpijlen van de route en achteraf pijlen verwijderen, begeleiden, bevoorrading, EHBO, urenlang in de kou eten of drinken aanreiken of tassen uitdelen zijn allemaal taken die er toe doen om het evenement tot een succes te maken. En dan is het prachtig als je ziet dat dit allemaal in een goede sfeer gebeurt en er met plezier gewerkt wordt.

 

Aan de finish in de kantine van Ciko`66 was het weer een gezellige drukte. Vanaf 12.30 uur arriveerden de eerste wandelaars. Er waren ook veel “wachtenden” die partner, kennis of familielid kwamen onthalen. Moeizaam en met verstijfde spieren werden de laatste treden beklommen om uitgeput maar voldaan de drempel van de Ciko-kantine binnen te kunnen stappen en de felicitaties in ontvangst te nemen. Soms was een glaasje water nodig om weer op verhaal te komen. Zo zat er één grote familie op “hun
jongens” te wachten. Het duurde lang maar “hun jongens”  bleven de pijlophalers voor en genoten van de warme ontvangst door hun familieleden. Zwaar was het ook voor een klein groepje Nederlandse en Duitse militairen. Zij oefenden voor de 4daagse van Nijmegen en sjouwden ook nog 10 a 15 kg bepakking mee.


En ook dhr Gerie Berenschot (76) leverde een bijna onmogelijk geachte prestatie. Samen met zijn zoon en kleinzoon (25) arriveerde hij als de meest “kwiek” ogende van de drie aan de finish. TV Gelderland besteedde in Gelderland Nieuws van 18 februari een Nieuwsitem aan onze Kennedymars waarin zij dhr Berenschot, zoon en kleinzoon volgen. Kijk op omroep Gelderland klik hier 
Op energy-life  kan je het verslag “in de voetsporen van Robert Kennedy” lezen van Karin Leijen, zij was op de startlocatie aanwezig. Kijk verder de komende tijd op onze site voor foto`s, links of andere bijdragen in het gastenboek of schrijf daarin je eigen ervaringen. Voor ons gastenboek klik hier.

 

Wij als comité hopen dat iedereen terug kan kijken op een geslaagde deelname. Voor de deelnemers die het dit keer om wat voor een reden dan ook niet lukte de finish te halen hopen we dat ze er de moed in houden en het volgend jaar opnieuw proberen.


Na uitrusten en evalueren starten we met de voorbereidingen voor de vierde editie op
15 en 16 februari 2013. We nodigen je alvast uit dit in je agenda te zetten.

 

LWOG

 

Voor foto reportages klik op onderstaande links

 

Gerrie van den Brink (LWOG)

Jaap Haalboom

Jannie en Appie Bos

Monique van der Slot

 

 

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen