5e Kennedymars Winterswijk-Arnhem voor iedereen een feest!

 

Een mooier lustrumcadeau konden we niet bedenken, het was tot ieders verrassing prima wandelweer. Een flinke regenzone was net voorbij toen het startschot klonk en zaterdag

bleef de verwachte storm in de Achterhoek relatief rustig.

 

Met ruim 200 wandelaars aan de start was het een gezellige drukte in Partycentrum Nijenhuis. Daar was het extra Oranje want voor ieder was daar het lustrumpresentje, een LWOG muts en rugzakje.

 

Voor vertrek werd er nog een minuut stilgestaan bij het overlijden van Jaap Haalboom. Jaap had zich ingeschreven voor deze editie en was alle 4 de voorgaande jaren van de partij.

 

Traditiegetrouw is er een moment om mensen die een bijzondere wandelprestatie hebben neergezet te huldigen. Het was mooi dat er de nodige prijzen uit te reiken waren. Eén ervan kunnen we niet  ongenoemd laten. Mart Douven van de Olat kreeg een mooie standaard uitgereikt vanwege zijn 200e Kennedywalker. Nog nooit eerder heeft iemand dit bereikt en we vonden het bijzonder dat Wim Freriks hem dit namens de  sectie lange afstand (SLA)

(www.slaw.nl) mocht overhandigen. Mart proficiat.

 

Goedgemutst stond iedereen aan de start klaar om de sportieve uitdaging aan te gaan. Bij de eerste wagenrust werd kort gepauzeerd om wat te kiezen uit ons “verzorgingsassortiment”. Elf kilometer later in de  “Olde Mölle” wordt het langzaamaan drukker, de snelste wandelaars  zitten er al lang voordat ze groen licht krijgen voor de volgende etappe naar Doetinchem. De temperaturen `s nachts liepen door de ZW-wind flink op (boven de 10°) zodat in Doetinchem velen hun outfit aanpasten aan deze niet-winterse omstandigheden.

 

Later op de IJsseldijk was de (LWOG-) muts toch nog aangenaam aan de oren. Hier moest de straffe wind worden getrotseerd die door het slingeren van het parkoers nogal wisselde van richting. Ook voor onze tentbouwers op de veerstoep in Dieren vroeg de stevige wind om extra inspanning en improvisatie. Naarstig werd door de vrijwilligers daar gewerkt om alles stormbestendig op te bouwen. En met succes. De Run2Day-tenten boden weer prima onderdak, de hamburgers vielen in de smaak, er werd geïnterviewd, gefilmd, gefotografeerd en ook de zon kwam zo nu en dan kijken!!

 

Dat daarna dan nog de Posbank bedwongen moet worden is voor de één het “mooie staartje” van onze tocht, voor de ander is het een confrontatie waar je je doorheen moet bijten. In ieder geval maakt de mix van sportieve inspanning en prachtige natuurbeleving het een bijzonder slotstuk. Voldaan met bloem, diploma en medaille/speld werd nog door menigeen nagenoten in de Ciko-kantine voordat per auto of pendelbus de reis naar huis begon.

 

Graag willen we iedereen feliciteren die onze tocht met succes heeft uitgelopen. Voor de enkelen die dit niet is gelukt dit keer: volgende keer beter hopen we!

En die volgende keer komt er:   vrijdag/zaterdag 20/21 februari, schrijf het vast in je agenda.

 

En natuurlijk zijn we blij met onze 45 vrijwilligers die dit alles weer mogelijk hebben gemaakt. Door hun geweldige inzet en enthousiasme zijn we in staat deze tocht te organiseren.  Bedankt!

 

Wil je nog nagenieten of reageren: op onze site hopen we snel foto`s te kunnen plaatsen. En via het gastenboek lezen we graag jullie reacties, indrukken etc, etc.

 

 

 

 

Tot de volgende keer,

LWOG

Wim Freriks

Frits Majoor

Wim van Cappelle

 

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen