6e Winterswijk-Arnhem nat en donker-Wandelhelden door weer en wind!

 

Een doorgewinterde wandelaar mag je je zeker noemen als je Winterswijk-Arnhem uitloopt. En dat geldt zeker voor de deelnemers van dit jaar. Alsmaar regen in de nacht, regenbuien overdag`s, modderige paden vooral bij  Keppel  en op de Posbank en zelfs nog een pittige hagelbui `s middags moesten worden getrotseerd in de donkere nacht en grijze dag die er op volgde. Dit maakte dat deze Winterswijk-Arnhem een ware beproeving werd.  Vorst en regen bleven gelukkig uit maar het was toch oppassen voor de combinatie van kou en nattigheid.  Als wandelaar is het de kunst om dan het “motertje” warm te houden  en dit door te zetten tot het eind. En dat deden alle bijna 200 starters op de 80 km geweldig, ze hielden de stemming er in en trotseerden vol  goede moed de elementen. Daarom een extra vette felicitatie voor ieder die dit toch maar weer flikte. Fantastisch!

Van de EHBO hoorden we dat het niet drukker was als anders en dat geldt ook voor het aantal uitvallers gelukkig. De enkeling die dit keer de pech had wensen we volgend jaar meer geluk.

 

Nog even was het schrikken toen na binnenkomst van de slotlopers nog niet iedereen was afgemeld.

Er werd begonnen met zoeken maar even later kon dat worden afgeblazen toen om 17.50 uur de twee laatste deelnemers binnenwandelden. Door het missen van een pijl hadden ze in het slottraject nog extra kilometers moeten maken om weer op de route terug te komen.  

 

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een geslaagde Winterswijk-Arnhem.  We kregen heel wat bedankjes en complimenten en hopen dat ieder uiteindelijk  tevreden huiswaarts keerde toen hij in de pendelbus of auto stapte. Voor één deelnemer zal dit moeilijk geweest zijn. Hij verwachtte een Kennedymars-stempel te krijgen na de twee 40 km afstanden te hebben gelopen. Helaas voor hem krijg je bij ons  alleen een Kennedystempel als je je vooraf hebt ingeschreven voor de 80 kilometer.

We hopen dat dit misverstand zich niet vaker voordoet want dat is voor niemand leuk.

 

 

 

Voor de organisatie en medewerkers is het steeds weer een uitdaging alles goed te laten verlopen.

s`Ochtends zijn er al 10 mensen op de been om de route uit te pijlen, voor hen zat het weer gelukkig mee. Voor de logistieke medewerkers was het aanpoten. Door het op het laatst uitvallen van een vaste medewerker moest er gepuzzeld en geschoven worden om alles goed op zijn plek te krijgen.

Het opbouwen, verplaatsen en bevoorraden van de Wagenrusten, het transport van de mobiele toiletten, aggregaten, tenten enz. enz. is een hele klus en moet ook door weer en wind worden uitgevoerd. Maar de rust werd bewaard en de stemming bleef er in. Hetzelfde geldt ook voor de verzorging, waar de voeten van de medewerkers misschien wel kouder aanvoelden dan bij de wandelaars.  Alle medewerkers die op één of andere wijze zich hebben  ingezet voor het welslagen van Winterswijk-Arnhem 2015 willen we hierbij Hartelijk bedanken. Het was weer top.

 

Wie na het onderdoorlopen van het finishdoek het speldje “Keppel” heeft ontvangen mag trots zeggen dat hij alle Winterswijk-Arnhem  Kennedymarsen op zijn naam heeft staan.  Na het bijwerken van de inschrijfadministratie zullen dat er zo`n ruim 30 zijn. Op de voet volgen nog eens ruim 30 deelnemers die hun vijfde deelname lieten afstempelen en het “Doetinchem” speldje mochten opspelden.  Met zo`n 50 debutanten zien we gelukkig ook nieuwe gezichten van mensen die

afkomen op deze wandeluitdaging. We hopen dat het bij hen in de smaak is gevallen.

 

Wat wel jammer was is dat er heel wat afmeldingen nog  op de startdag binnenkwamen.  Ieder zal er een goede reden voor hebben maar  we willen vragen om dit niet op het laatst aan te laten komen. Het is veel extra werk op de startdag. Namen/nummers moeten verwijderd worden uit de klaarliggende startbrieven, startlijsten, evt. lijsten busvervoer en controlelijsten.

 

En zoals voorgaande jaren was er weer belangstelling van omroep Gelderland. Vrijdagochtend was er al een kort interview op de radio te horen, op de TV werd in Gelderland Vandaag  van 18.00 uur van zaterdag  een kort verslag gedaan van onze tocht.  Ook RTV Slingeland heeft uitgebreid opnames gemaakt. Ook kun je op  deze site de foto`s bekijken die zijn gemaakt. Ook de Gelderlander besteedde vrijdags een artikeltje aan onze tocht en was present bij de finish.

Tot slot: wil je een reactie of verslagje schrijven dan attenderen we je op ons gastenboek op de site,

Je kunt het daar op plaatsen, we lezen het graag.

 

Allemaal, wandelaars, medewerkers, en vooral niet te vergeten onze sponsoren, hartelijk dank. Met elkaar hebben we er een mooi wandelgebeuren van gemaakt waar nog vaak aan teruggedacht zal worden.

Voor nu lekker uitblazen, herstellen en nagenieten!!  En we zien je graag de volgende keer  op 19 en 20 februari 2016.

 

Comité LWOG

 

Wim Freriks

Frits Majoor

Wim van Cappele

 

Foto's Gerrie

 

Foto's Marie Jose

 

Video Omroepgelderland

 

Knipsels WA6

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen