7e Kennedymars Winterswijk-Arnhem vraagt om karakter

 

1e Borken-Arnhem, prima primeur

 

Je toont echt wel karakter als je je waagt aan deze mars en hem uiteindelijk bij kunt stempelen op je Kennedy Walker of zelfs Long Distance Walker kaart. Zeker als de weersverwachting regen voorspelt en het staartje van de winter nog zichtbaar is.

Glad door vorst was het gelukkig niet maar op modderige paden en hellingen was het zeker oppassen om een uitglijder te voorkomen. De laatste uren zaterdag regende het nog flink door, voor velen zal het daarna een genot geweest zijn om uiteindelijk de gezellige en warme Ciko66-kantine binnen te stappen. Dan pas glijden de ontberingen van je af, begint je herstel, wacht een warme douche of geniet je van een drankje. Je neemt je diploma, medaille of, als je vaker hebt deelgenomen, een “naamplaatje” in ontvangst. Voor de trouwste deelnemers was het dit keer “Dieren”.

 

Borken-Winterswijk-Arnhem goed van start.

Grensoverschrijdend gedrag vertoonden de 50 deelnemers die vanaf het Duitse Borken begonnen om de 110 km af te leggen. Na verzameld te hebben bij startlokatie Nijenhuis vertrokken zij per bus naar Borken om daar om 18.00 u te starten. In groep onder leiding van Bertus van Ginkel trokken zij via een route, waartoe Marion Hofbauer het initiatief nam, richting de grens en naar Woold om uiteindelijk bij Nijenhuis neer te strijken en te genieten van een portie boerenkool met worst. Precies volgens tijdschema arriveerden zij later in Varsseveld waarna de deelnemers de route verder in eigen tempo konden vervolgen.

 

Bijzondere start

Dhr Hans Jager gaf met een toeter het signaal voor vertrek. Hij was in 1965 deelnemer aan de 70 km lange mars van Arnhem-Winterswijk, de voorloper van onze Kennedymars. Toen een herdenkingstocht vanwege de viering van 20 jaar bevrijding. Bijzonder ook omdat zijn vader toen de organisator was en nog bijzonderder omdat hij toen zijn vrouw waarmee hij nu bijna 50 jaar getrouwd is, leerde kennen. Na vertrek werd er nog even nagetafeld en werden verhalen opgerakeld van weleer, mede door onze EHBO-man Henny Lamers die de Arnhem-Winterswijk van vroeger 17 keer op zijn naam heeft staan.

 

Karakter was er ook nodig voor de organisatoren en medewerkers. Opluchting ook bij hen toen de laatste deelnemers over de drempel stapten. Er waren in de voorbereiding heel wat “hobbels” te nemen. De brug bij Doesburg was langer afgesloten waardoor ons transport moeilijker verliep, enkele vaste medewerkers waren op het laatst verhinderd en facilitair waren er heelwat veranderingen. Dit laatste doordat onze hoofdsponsor nog slechts deels ondersteuning kon bieden. Wat dat betreft werd de 7e editie achter de schermen een stevig “huzarenstukje” waar marsleider Wim Freriks en medecomitéleden voor kwamen te staan. Hierdoor liep niet alles op rolletjes maar met improvisatie en de onmisbare medewerking van de vele vrijwilligers is het dan toch weer gelukt om deze editie te doen slagen. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft willen we daarom hier nog eens extra bedanken. De vele uren, inspanning en soms stress hebben toch weer geleid tot dit mooie en bijzondere wandelevenement. Onder wandelaars is Winterswijk-Arnhem zeker een begrip. Ieder weet dat je deze tocht niet zomaar uitloopt maar dat je iets extra`s aan moet spreken om het tot een goed einde te brengen. Daarom tot slot een hartelijke felicitatie aan iedereen die dat is gelukt.

 

En wil je nog even nagenieten bekijk dan de foto`s op onze site of die van Achterhoekfoto op www.achterhoekfoto.nl.  TV Gelderland geeft een korte impressie, heb je deze gemist kijk dan alsnog via hun site: www.omroepgelderland.nl en kijk onder televisie gemist naar “GLD vandaag” van 20 februari. Kijk ook op meer omroepgelderland.

 

In ons gastenboek op www.lwog.nl zien we graag jullie reacties, ervaringen en opmerkingen.

En vergeet niet het 3e weekeinde van 2017 te reserveren voor onze volgende mars.

 

Comité LWOG

 

Wim Freriks                Marion Giezenaar

Frits Majoor                Wim van Cappelle

 

 


                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen