1e Kennedymars Winterswijk-Arnhem succesvol verlopen.

 
Het was zwaar, mooi en toch nog winters.
-
De 1e Kennedymars van Winterswijk naar Arnhem is succesvol verlopen. Het waren voor de ervaren lopers niet de makkelijkste 80km maar na afloop hoorden we veel complimenten over het prachtige parkoers, de perfecte verzorging en de goede organisatie.
-
Al met al zijn er in totaal 204 wandelaars van start gegaan op de 80 en 40 km. Helaas waren er om verschillende redenen een aantal wandelaars die de eindstreep niet haalden.
-
Spannend was hoe het weer zou zijn. Na een lange vorst- en sneeuwperiode leken we geluk te hebben want de dooi zette in. Maar bij vertrek in Winterswijk was het toch glibberig door opvriezing, verder bleef het tot in de middag droog en was er weinig wind. `s Middags kleurde een enkel sneeuwkorrelbuitje de wereld even wit. In het begin van het nachttraject was de hardbevroren ondergrond lastig om te lopen en hier en daar was het plots glad door opvriezing. Later op de Posbank waren nog plekken waar het glad was door resten van de sneeuwperiode die we gehad hebben. Doordat de Posbank afgesloten bleef voor verkeer verplaatsten we onze laatste wagenrust.
-
Spannend was het ook voor ons, de LWOG. Meer dan een jaar voorbereiding kostte het om dit evenement op de kaart te zetten. We weten dat er nog punten te verbeteren zijn. Iedereen die gevraagd of ongevraagd ons hierop heeft gewezen willen we bedanken. Reacties achteraf horen we graag (kan o.a. via gastenboek van onze site). Maar we zijn blij met zoals het verlopen is, alles ging volgens plan alleen bleek in Doetinchem dat we onze sluitingstijden van de rusten moesten verruimen.
-
Dat we dit evenement hebben kunnen realiseren is mede te danken aan de inzet van zo`n 30 vrijwilligers en ondersteuning door sponsoren. De vrijwilligers werkten een hele nacht door, stonden in de kou, sjouwden, moesten flexibel maar ook gedisciplineerd zijn om alles goed te laten verlopen, ook dat was een hele prestatie. Van sponsoren was er niet alleen financiële steun maar ook door het beschikbaar stellen van auto`s, allerlei materialen zoals tassenrekken, tenten, aggregaten en nog veel meer konden we de organisatie optimaliseren. Nogmaals een woord van dank is hier op zijn plaats.
-
Tijdens de tocht is door TV Gelderland een mooie sfeerreportage gemaakt die als nieuwsitem `s avonds is uitgezonden. De ochtend daarvoor was radio Gelderland van de partij tijdens het voorpijlen om daar rechtstreeks een verslagje van te doen.
-
De 1e Kennedymars Winterswijk-Arnhem is achter de rug; we hopen uiteindelijk dat de wandelaars er met voldoening op terug kijken. Het was een mooie, pittige tocht en het is een hele prestatie deze volbracht te hebben. Dus ieder die hem heeft uitgelopen willen we hiermee van harte feliciteren.
-
Volgend jaar is ieder weer van harte welkom in het 3e weekeinde van februari !
LWOG
Wim Freriks
Wim van Cappelle
Bert Dieckmann

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen