5e Kennedymars Winterswijk-Arnhem voor iedereen een feest!

 

Een mooier lustrumcadeau konden we niet bedenken, het was tot ieders verrassing prima wandelweer. Een flinke regenzone was net voorbij toen het startschot klonk en zaterdag

bleef de verwachte storm in de Achterhoek relatief rustig.

 

Met ruim 200 wandelaars aan de start was het een gezellige drukte in Partycentrum Nijenhuis. Daar was het extra Oranje want voor ieder was daar het lustrumpresentje, een LWOG muts en rugzakje.

 

Voor vertrek werd er nog een minuut stilgestaan bij het overlijden van Jaap Haalboom. Jaap had zich ingeschreven voor deze editie en was alle 4 de voorgaande jaren van de partij.

 

Traditiegetrouw is er een moment om mensen die een bijzondere wandelprestatie hebben neergezet te huldigen. Het was mooi dat er de nodige prijzen uit te reiken waren. Eén ervan kunnen we niet  ongenoemd laten. Mart Douven van de Olat kreeg een mooie standaard uitgereikt vanwege zijn 200e Kennedywalker. Nog nooit eerder heeft iemand dit bereikt en we vonden het bijzonder dat Wim Freriks hem dit namens de  sectie lange afstand (SLA)

(www.slaw.nl) mocht overhandigen. Mart proficiat.

 

Goedgemutst stond iedereen aan de start klaar om de sportieve uitdaging aan te gaan. Bij de eerste wagenrust werd kort gepauzeerd om wat te kiezen uit ons “verzorgingsassortiment”. Elf kilometer later in de  “Olde Mölle” wordt het langzaamaan drukker, de snelste wandelaars  zitten er al lang voordat ze groen licht krijgen voor de volgende etappe naar Doetinchem. De temperaturen `s nachts liepen door de ZW-wind flink op (boven de 10°) zodat in Doetinchem velen hun outfit aanpasten aan deze niet-winterse omstandigheden.

 

Later op de IJsseldijk was de (LWOG-) muts toch nog aangenaam aan de oren. Hier moest de straffe wind worden getrotseerd die door het slingeren van het parkoers nogal wisselde van richting. Ook voor onze tentbouwers op de veerstoep in Dieren vroeg de stevige wind om extra inspanning en improvisatie. Naarstig werd door de vrijwilligers daar gewerkt om alles stormbestendig op te bouwen. En met succes. De Run2Day-tenten boden weer prima onderdak, de hamburgers vielen in de smaak, er werd geïnterviewd, gefilmd, gefotografeerd en ook de zon kwam zo nu en dan kijken!!

 

Dat daarna dan nog de Posbank bedwongen moet worden is voor de één het “mooie staartje” van onze tocht, voor de ander is het een confrontatie waar je je doorheen moet bijten. In ieder geval maakt de mix van sportieve inspanning en prachtige natuurbeleving het een bijzonder slotstuk. Voldaan met bloem, diploma en medaille/speld werd nog door menigeen nagenoten in de Ciko-kantine voordat per auto of pendelbus de reis naar huis begon.

 

Graag willen we iedereen feliciteren die onze tocht met succes heeft uitgelopen. Voor de enkelen die dit niet is gelukt dit keer: volgende keer beter hopen we!

En die volgende keer komt er:   vrijdag/zaterdag 20/21 februari, schrijf het vast in je agenda.

 

En natuurlijk zijn we blij met onze 45 vrijwilligers die dit alles weer mogelijk hebben gemaakt. Door hun geweldige inzet en enthousiasme zijn we in staat deze tocht te organiseren.  Bedankt!

 

Wil je nog nagenieten of reageren: op onze site hopen we snel foto`s te kunnen plaatsen. En via het gastenboek lezen we graag jullie reacties, indrukken etc, etc.

 

 

 

 

Tot de volgende keer,

LWOG

Wim Freriks

Frits Majoor

Wim van Cappelle

 

 

6e Winterswijk-Arnhem nat en donker-Wandelhelden door weer en wind!

 

Een doorgewinterde wandelaar mag je je zeker noemen als je Winterswijk-Arnhem uitloopt. En dat geldt zeker voor de deelnemers van dit jaar. Alsmaar regen in de nacht, regenbuien overdag`s, modderige paden vooral bij  Keppel  en op de Posbank en zelfs nog een pittige hagelbui `s middags moesten worden getrotseerd in de donkere nacht en grijze dag die er op volgde. Dit maakte dat deze Winterswijk-Arnhem een ware beproeving werd.  Vorst en regen bleven gelukkig uit maar het was toch oppassen voor de combinatie van kou en nattigheid.  Als wandelaar is het de kunst om dan het “motertje” warm te houden  en dit door te zetten tot het eind. En dat deden alle bijna 200 starters op de 80 km geweldig, ze hielden de stemming er in en trotseerden vol  goede moed de elementen. Daarom een extra vette felicitatie voor ieder die dit toch maar weer flikte. Fantastisch!

Van de EHBO hoorden we dat het niet drukker was als anders en dat geldt ook voor het aantal uitvallers gelukkig. De enkeling die dit keer de pech had wensen we volgend jaar meer geluk.

 

Nog even was het schrikken toen na binnenkomst van de slotlopers nog niet iedereen was afgemeld.

Er werd begonnen met zoeken maar even later kon dat worden afgeblazen toen om 17.50 uur de twee laatste deelnemers binnenwandelden. Door het missen van een pijl hadden ze in het slottraject nog extra kilometers moeten maken om weer op de route terug te komen.  

 

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een geslaagde Winterswijk-Arnhem.  We kregen heel wat bedankjes en complimenten en hopen dat ieder uiteindelijk  tevreden huiswaarts keerde toen hij in de pendelbus of auto stapte. Voor één deelnemer zal dit moeilijk geweest zijn. Hij verwachtte een Kennedymars-stempel te krijgen na de twee 40 km afstanden te hebben gelopen. Helaas voor hem krijg je bij ons  alleen een Kennedystempel als je je vooraf hebt ingeschreven voor de 80 kilometer.

We hopen dat dit misverstand zich niet vaker voordoet want dat is voor niemand leuk.

 

 

 

Voor de organisatie en medewerkers is het steeds weer een uitdaging alles goed te laten verlopen.

s`Ochtends zijn er al 10 mensen op de been om de route uit te pijlen, voor hen zat het weer gelukkig mee. Voor de logistieke medewerkers was het aanpoten. Door het op het laatst uitvallen van een vaste medewerker moest er gepuzzeld en geschoven worden om alles goed op zijn plek te krijgen.

Het opbouwen, verplaatsen en bevoorraden van de Wagenrusten, het transport van de mobiele toiletten, aggregaten, tenten enz. enz. is een hele klus en moet ook door weer en wind worden uitgevoerd. Maar de rust werd bewaard en de stemming bleef er in. Hetzelfde geldt ook voor de verzorging, waar de voeten van de medewerkers misschien wel kouder aanvoelden dan bij de wandelaars.  Alle medewerkers die op één of andere wijze zich hebben  ingezet voor het welslagen van Winterswijk-Arnhem 2015 willen we hierbij Hartelijk bedanken. Het was weer top.

 

Wie na het onderdoorlopen van het finishdoek het speldje “Keppel” heeft ontvangen mag trots zeggen dat hij alle Winterswijk-Arnhem  Kennedymarsen op zijn naam heeft staan.  Na het bijwerken van de inschrijfadministratie zullen dat er zo`n ruim 30 zijn. Op de voet volgen nog eens ruim 30 deelnemers die hun vijfde deelname lieten afstempelen en het “Doetinchem” speldje mochten opspelden.  Met zo`n 50 debutanten zien we gelukkig ook nieuwe gezichten van mensen die

afkomen op deze wandeluitdaging. We hopen dat het bij hen in de smaak is gevallen.

 

Wat wel jammer was is dat er heel wat afmeldingen nog  op de startdag binnenkwamen.  Ieder zal er een goede reden voor hebben maar  we willen vragen om dit niet op het laatst aan te laten komen. Het is veel extra werk op de startdag. Namen/nummers moeten verwijderd worden uit de klaarliggende startbrieven, startlijsten, evt. lijsten busvervoer en controlelijsten.

 

En zoals voorgaande jaren was er weer belangstelling van omroep Gelderland. Vrijdagochtend was er al een kort interview op de radio te horen, op de TV werd in Gelderland Vandaag  van 18.00 uur van zaterdag  een kort verslag gedaan van onze tocht.  Ook RTV Slingeland heeft uitgebreid opnames gemaakt. Ook kun je op  deze site de foto`s bekijken die zijn gemaakt. Ook de Gelderlander besteedde vrijdags een artikeltje aan onze tocht en was present bij de finish.

Tot slot: wil je een reactie of verslagje schrijven dan attenderen we je op ons gastenboek op de site,

Je kunt het daar op plaatsen, we lezen het graag.

 

Allemaal, wandelaars, medewerkers, en vooral niet te vergeten onze sponsoren, hartelijk dank. Met elkaar hebben we er een mooi wandelgebeuren van gemaakt waar nog vaak aan teruggedacht zal worden.

Voor nu lekker uitblazen, herstellen en nagenieten!!  En we zien je graag de volgende keer  op 19 en 20 februari 2016.

 

Comité LWOG

 

Wim Freriks

Frits Majoor

Wim van Cappele

 

Foto's Gerrie

 

Foto's Marie Jose

 

Video Omroepgelderland

 

Knipsels WA6

7e Kennedymars Winterswijk-Arnhem vraagt om karakter

 

1e Borken-Arnhem, prima primeur

 

Je toont echt wel karakter als je je waagt aan deze mars en hem uiteindelijk bij kunt stempelen op je Kennedy Walker of zelfs Long Distance Walker kaart. Zeker als de weersverwachting regen voorspelt en het staartje van de winter nog zichtbaar is.

Glad door vorst was het gelukkig niet maar op modderige paden en hellingen was het zeker oppassen om een uitglijder te voorkomen. De laatste uren zaterdag regende het nog flink door, voor velen zal het daarna een genot geweest zijn om uiteindelijk de gezellige en warme Ciko66-kantine binnen te stappen. Dan pas glijden de ontberingen van je af, begint je herstel, wacht een warme douche of geniet je van een drankje. Je neemt je diploma, medaille of, als je vaker hebt deelgenomen, een “naamplaatje” in ontvangst. Voor de trouwste deelnemers was het dit keer “Dieren”.

 

Borken-Winterswijk-Arnhem goed van start.

Grensoverschrijdend gedrag vertoonden de 50 deelnemers die vanaf het Duitse Borken begonnen om de 110 km af te leggen. Na verzameld te hebben bij startlokatie Nijenhuis vertrokken zij per bus naar Borken om daar om 18.00 u te starten. In groep onder leiding van Bertus van Ginkel trokken zij via een route, waartoe Marion Hofbauer het initiatief nam, richting de grens en naar Woold om uiteindelijk bij Nijenhuis neer te strijken en te genieten van een portie boerenkool met worst. Precies volgens tijdschema arriveerden zij later in Varsseveld waarna de deelnemers de route verder in eigen tempo konden vervolgen.

 

Bijzondere start

Dhr Hans Jager gaf met een toeter het signaal voor vertrek. Hij was in 1965 deelnemer aan de 70 km lange mars van Arnhem-Winterswijk, de voorloper van onze Kennedymars. Toen een herdenkingstocht vanwege de viering van 20 jaar bevrijding. Bijzonder ook omdat zijn vader toen de organisator was en nog bijzonderder omdat hij toen zijn vrouw waarmee hij nu bijna 50 jaar getrouwd is, leerde kennen. Na vertrek werd er nog even nagetafeld en werden verhalen opgerakeld van weleer, mede door onze EHBO-man Henny Lamers die de Arnhem-Winterswijk van vroeger 17 keer op zijn naam heeft staan.

 

Karakter was er ook nodig voor de organisatoren en medewerkers. Opluchting ook bij hen toen de laatste deelnemers over de drempel stapten. Er waren in de voorbereiding heel wat “hobbels” te nemen. De brug bij Doesburg was langer afgesloten waardoor ons transport moeilijker verliep, enkele vaste medewerkers waren op het laatst verhinderd en facilitair waren er heelwat veranderingen. Dit laatste doordat onze hoofdsponsor nog slechts deels ondersteuning kon bieden. Wat dat betreft werd de 7e editie achter de schermen een stevig “huzarenstukje” waar marsleider Wim Freriks en medecomitéleden voor kwamen te staan. Hierdoor liep niet alles op rolletjes maar met improvisatie en de onmisbare medewerking van de vele vrijwilligers is het dan toch weer gelukt om deze editie te doen slagen. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft willen we daarom hier nog eens extra bedanken. De vele uren, inspanning en soms stress hebben toch weer geleid tot dit mooie en bijzondere wandelevenement. Onder wandelaars is Winterswijk-Arnhem zeker een begrip. Ieder weet dat je deze tocht niet zomaar uitloopt maar dat je iets extra`s aan moet spreken om het tot een goed einde te brengen. Daarom tot slot een hartelijke felicitatie aan iedereen die dat is gelukt.

 

En wil je nog even nagenieten bekijk dan de foto`s op onze site of die van Achterhoekfoto op www.achterhoekfoto.nl.  TV Gelderland geeft een korte impressie, heb je deze gemist kijk dan alsnog via hun site: www.omroepgelderland.nl en kijk onder televisie gemist naar “GLD vandaag” van 20 februari. Kijk ook op meer omroepgelderland.

 

In ons gastenboek op www.lwog.nl zien we graag jullie reacties, ervaringen en opmerkingen.

En vergeet niet het 3e weekeinde van 2017 te reserveren voor onze volgende mars.

 

Comité LWOG

 

Wim Freriks                Marion Giezenaar

Frits Majoor                Wim van Cappelle

 

 


 

4e Kennedymars Winterswijk-Arnhem weer een succes.

 

Het is alweer voorbij en we zijn blij dat alles goed is verlopen. Graag  willen we alle deelnemers die de tocht met succes hebben volbracht van harte feliciteren. Het is echt een flinke prestatie als je deze “zwaarste”  Kennedymars weet uit te lopen. Dit keer vertrokken we vanaf een nieuwe locatie t.w. partycentrum Nijenhuis, het bleek een prima plek hiervoor en we hopen  in de toekomst hiervan gebruik te kunnen blijven maken.

 

De weergoden waren met ons, geen vorst en gladheid op de weg gelukkig. Wel was het een donkere nacht en ook daarna bleef het zicht beperkt door flinke mist in de ochtend. Het slottraject vanaf Dieren over de Posbank had nog een verrassing in petto, daar was de sneeuw nog niet weggesmolten. Na de prachtige sfeerplaatjes

op de IJsseldijk met mist en winterse uiterwaarden volgde hier een prachtig winters bos- en heuvellandschap waar het rustig wandelen was. Van autoverkeer geen last want de Posbank was nog afgesloten op één toegangsweg na. Wel sprak menig wandelaar naderhand over glibber- en glijrisico op dat deel van het parkoers. Ondanks dat waren alle deelnemers ruim op tijd binnen. De “snellen” arriveerden in het begin van de middag, de laatsten beklommen kort na vijven de trappen naar de Ciko`66 kantine waar zij onder luid applaus begroet werden voordat zij hun diploma in ontvangst konden nemen. Voor hen die deze tocht voor de 4e keer liepen lag het speldje “Varsseveld” al klaar. “En volgend jaar dan”  vroeg een deelneemster. Ze was bang dat het volgende speldje “Doetinchem” niet  meer op het medaillelint zou passen. Wellicht hebben we hier een oplossing voor. Want ook wij willen nog even doorgaan tot nr 10 “Arnhem”.

 

En natuurlijk dank aan alle medewerkers.  Zij waren weer bereid uren, en menigeen één etmaal lang zich in te zetten voor deze mars. En dan doen we degenen die ook in de voorbereiding meewerkten nog te kort want ook daarbij hebben we reuze goede hulp.

Het liep allemaal weer gesmeerd. Iedereen werkt positief mee en al menigeen was voor de 4e keer present. Wat dat betreft ligt het percentage hoger dan bij de wandelaars. Gelukkig maar want de ervaring die opgebouwd wordt is heel wat waard. Al het werk van broodjes smeren, pijlen, fotografie, pendelen, bar, stempelen, tassen sjouwen, transport, EHBO, controle, begeleiden tot weer pijlen verwijderen is bij elkaar een hele berg werk die is verzet. Alle medewerkers hierbij nogmaals dank hiervoor, het was weer fantastisch. We hopen dat jullie voldaan zullen nagenieten.

 

Moe maar tevreden konden we de CIKO`66 kantine opruimen, de laatste presentjes aan medewerkers uitdelen en terugzien op een geslaagde 4e editie. We kregen vele positieve reacties en hier en daar opbouwende opmerkingen waarvoor dank.  Wil je nog reageren dan kan dat via het gastenboek op deze site. Wil je nog het korte Nieuwsitem zien dat TV Gelderland uitzond over onze tocht kijk dan op  http://www.omroepgelderland.nl/ .

 

Menig wandelaar vertrok met de opmerking “tot volgend jaar”. We hopen in 2014 ons 1e lustrum te mogen meemaken.  De 5e editie staat gepland voor  vrijdag 14, zaterdag 15 februari. Zet het vast in je agenda.

 

Groet LWOG

 

Wim Freriks

Frits Majoor

Wim van Cappelle

 3e Winterswijk Arnhem  Het is weer gelukt !!!!

 

Het is vele wandelaars weer gelukt onze 3e Kennedymars Winterswijk-Arnhem uit te lopen en dat is een hele prestatie. Hiermee willen we hen van harte feliciteren!

 

Voor fervente wandelaars behoort deze 1e Kennedymars van het jaar nu al tot één van de klassiekers. Voor minder doorgewinterde wandelaars is het een ware beproeving deze tocht tot een goed einde te brengen.
Gelukkig was het weer ideaal, geen vorst en tot zaterdagnamiddag bleef het droog. De laatste wandelaars kregen dat op de Posbank echter ook nog te verduren en werden zo extra op de proef gesteld. Wandelaars die voor de 2e of 3e keer deelnamen en na afloop het speldje “Winterswijk” of “Bredevoort” konden opspelden kunnen voldaan zijn omdat 
het weer is gelukt. Voor de anderen zal de voldoening nog groter zijn geweest toen ze voor de 1e keer de finish van Winterswijk-Arnhem bereikten.

 

Voor ons als comité geldt hetzelfde “Het is weer gelukt”. Het is een hele klus om alles goed te laten verlopen maar gelukkig weten we ons gesteund door een geweldig team van bijna 40 medewerkers. Het valt als wandelaar misschien niet op maar ook zij leveren
een flinke prestatie. Opbouwen van posten, transport, vooraf uitpijlen van de route en achteraf pijlen verwijderen, begeleiden, bevoorrading, EHBO, urenlang in de kou eten of drinken aanreiken of tassen uitdelen zijn allemaal taken die er toe doen om het evenement tot een succes te maken. En dan is het prachtig als je ziet dat dit allemaal in een goede sfeer gebeurt en er met plezier gewerkt wordt.

 

Aan de finish in de kantine van Ciko`66 was het weer een gezellige drukte. Vanaf 12.30 uur arriveerden de eerste wandelaars. Er waren ook veel “wachtenden” die partner, kennis of familielid kwamen onthalen. Moeizaam en met verstijfde spieren werden de laatste treden beklommen om uitgeput maar voldaan de drempel van de Ciko-kantine binnen te kunnen stappen en de felicitaties in ontvangst te nemen. Soms was een glaasje water nodig om weer op verhaal te komen. Zo zat er één grote familie op “hun
jongens” te wachten. Het duurde lang maar “hun jongens”  bleven de pijlophalers voor en genoten van de warme ontvangst door hun familieleden. Zwaar was het ook voor een klein groepje Nederlandse en Duitse militairen. Zij oefenden voor de 4daagse van Nijmegen en sjouwden ook nog 10 a 15 kg bepakking mee.


En ook dhr Gerie Berenschot (76) leverde een bijna onmogelijk geachte prestatie. Samen met zijn zoon en kleinzoon (25) arriveerde hij als de meest “kwiek” ogende van de drie aan de finish. TV Gelderland besteedde in Gelderland Nieuws van 18 februari een Nieuwsitem aan onze Kennedymars waarin zij dhr Berenschot, zoon en kleinzoon volgen. Kijk op omroep Gelderland klik hier 
Op energy-life  kan je het verslag “in de voetsporen van Robert Kennedy” lezen van Karin Leijen, zij was op de startlocatie aanwezig. Kijk verder de komende tijd op onze site voor foto`s, links of andere bijdragen in het gastenboek of schrijf daarin je eigen ervaringen. Voor ons gastenboek klik hier.

 

Wij als comité hopen dat iedereen terug kan kijken op een geslaagde deelname. Voor de deelnemers die het dit keer om wat voor een reden dan ook niet lukte de finish te halen hopen we dat ze er de moed in houden en het volgend jaar opnieuw proberen.


Na uitrusten en evalueren starten we met de voorbereidingen voor de vierde editie op
15 en 16 februari 2013. We nodigen je alvast uit dit in je agenda te zetten.

 

LWOG

 

Voor foto reportages klik op onderstaande links

 

Gerrie van den Brink (LWOG)

Jaap Haalboom

Jannie en Appie Bos

Monique van der Slot

 

 

2eeditie Kennedymars Winterswijk – Arnhem zeer geslaagd.
-
Moe maar voldaan kunnen de meeste deelnemers en ook het LWOG-comité en de vele medewerkers terugzien op een geslaagd wandelevenement. Het weer werkte fantastisch mee. Er was weinig wind, het bleef droog en het werd nergens glad ondanks de enkele graden vorst `s nachts.
-
Enkele “lichtkogels” golden als startschot en alras trok er een lint van + 240 wandelaars door Winterswijk. Sommigen wachtten nog even en maakte zo gebruik van de mogelijkheid tot 24.00 u temogen starten. Ten opzichte van vorige jaar kon men nu ook “vrij”wandelen door het volgen van de routebeschrijving en de bepijling terwijl men ook voor het “in groep” wandelen kon kiezen. Deze formule blijkt goed aan te slaan, hoewel het compact in groep blijven lopen steeds moeilijk haalbaar lijkt. Graag krijgen we van “groepslopers” reacties over hun ervaringen op dit punt.
-
Buiten deze wijzigingen hadden we n.a.v. vorig jaar ons best gedaan verbeteringen door te voeren. Zo was er bij alle wagenrusten een mobiel toilet, was de WR Abdijlaan in een loods ondergebracht, was de binnenrust bij de Posbank beter van opzet en hadden we een pendeldienst naar station Arnhem.
-
De eerste wandelaars stonden rond 12.00 u. voor de deur bij Ciko`66, het lange lint van Winterswijk was immens uitgerekt, de laatste deelnemers arriveerden rond 17.30 u. Het is absoluut niet de opzet van deze Kennedymars een wedstrijd te maken, in tegendeel, de organisatie werd door deze snelle finishers even overvallen. In de drukte waren de herinneringsplaatjes “Winterswijk 2”zoek geraakt, dus de eersten die daarvoor in aanmerking kwamen hadden pech. Later waren ze weer terecht.
-
Dat we weer een hele ploeg medewerkers (40) op de been hadden was fantastisch. De meesten werkten nu voor de 2e keer mee en zo hopen we door ervaring een steeds beter geoliede organisatie op te bouwen. Een groot aantal werkte dag- en nacht bv. als groepsbegeleider, in de verzorging, als chauffeur, EHBO-er, fotograaf of voor controle- en registratie. `s Ochtends vroeg meldde zich mensen met nieuwe energie om de verzorging, bar en later de pendeldienst te bemannen. We zijn blij dat zij zich willen inzetten voor dit evenement en willen hen hier nu nogmaals extra voor bedanken.
-
Dit geldt ook voor onze sponsoren. Zij stelden auto`s met brandstof, technische- en andere faciliteiten en nog veel meer ter beschikking om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen hun, en vooral de hoofdsponsor die de hele tocht persoonlijk meewerkte, daar hartelijk voor bedanken.
-
Evenals vorige jaar was ook RTV Gelderland present. Op de radio werd een reportage over het “pijlen” op de vrijdagmiddag uitgezonden. Zaterdag was er in “Gelderland Nieuws” een item over de tocht waarin 3 Gelderse deelnemers worden geïnterviewd. klik hier Ook was de lokale radio Slingeland FM (Winterswijk) bij start in Winterswijk aanwezig.
-
Tenslotte willen we iedereen feliciteren met het uitlopen van de 80 of 40 km. We hopen dat iedereen tevreden is en we zijn er zeker van dat er door individuele wandelaars grenzen zijn verlegd. Wij als organisatie hopen dat ook te doen door er volgend jaar in het 3e weekeinde van februari weer iets moois van te kunnen maken.
-
Tot dan !
LWOG
Wim Freriks
Wim van Cappelle
Frits Majoor

1e Kennedymars Winterswijk-Arnhem succesvol verlopen.

 
Het was zwaar, mooi en toch nog winters.
-
De 1e Kennedymars van Winterswijk naar Arnhem is succesvol verlopen. Het waren voor de ervaren lopers niet de makkelijkste 80km maar na afloop hoorden we veel complimenten over het prachtige parkoers, de perfecte verzorging en de goede organisatie.
-
Al met al zijn er in totaal 204 wandelaars van start gegaan op de 80 en 40 km. Helaas waren er om verschillende redenen een aantal wandelaars die de eindstreep niet haalden.
-
Spannend was hoe het weer zou zijn. Na een lange vorst- en sneeuwperiode leken we geluk te hebben want de dooi zette in. Maar bij vertrek in Winterswijk was het toch glibberig door opvriezing, verder bleef het tot in de middag droog en was er weinig wind. `s Middags kleurde een enkel sneeuwkorrelbuitje de wereld even wit. In het begin van het nachttraject was de hardbevroren ondergrond lastig om te lopen en hier en daar was het plots glad door opvriezing. Later op de Posbank waren nog plekken waar het glad was door resten van de sneeuwperiode die we gehad hebben. Doordat de Posbank afgesloten bleef voor verkeer verplaatsten we onze laatste wagenrust.
-
Spannend was het ook voor ons, de LWOG. Meer dan een jaar voorbereiding kostte het om dit evenement op de kaart te zetten. We weten dat er nog punten te verbeteren zijn. Iedereen die gevraagd of ongevraagd ons hierop heeft gewezen willen we bedanken. Reacties achteraf horen we graag (kan o.a. via gastenboek van onze site). Maar we zijn blij met zoals het verlopen is, alles ging volgens plan alleen bleek in Doetinchem dat we onze sluitingstijden van de rusten moesten verruimen.
-
Dat we dit evenement hebben kunnen realiseren is mede te danken aan de inzet van zo`n 30 vrijwilligers en ondersteuning door sponsoren. De vrijwilligers werkten een hele nacht door, stonden in de kou, sjouwden, moesten flexibel maar ook gedisciplineerd zijn om alles goed te laten verlopen, ook dat was een hele prestatie. Van sponsoren was er niet alleen financiële steun maar ook door het beschikbaar stellen van auto`s, allerlei materialen zoals tassenrekken, tenten, aggregaten en nog veel meer konden we de organisatie optimaliseren. Nogmaals een woord van dank is hier op zijn plaats.
-
Tijdens de tocht is door TV Gelderland een mooie sfeerreportage gemaakt die als nieuwsitem `s avonds is uitgezonden. De ochtend daarvoor was radio Gelderland van de partij tijdens het voorpijlen om daar rechtstreeks een verslagje van te doen.
-
De 1e Kennedymars Winterswijk-Arnhem is achter de rug; we hopen uiteindelijk dat de wandelaars er met voldoening op terug kijken. Het was een mooie, pittige tocht en het is een hele prestatie deze volbracht te hebben. Dus ieder die hem heeft uitgelopen willen we hiermee van harte feliciteren.
-
Volgend jaar is ieder weer van harte welkom in het 3e weekeinde van februari !
LWOG
Wim Freriks
Wim van Cappelle
Bert Dieckmann

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen