Sponsoring LWOG

De LWOG is in januari 2009 als comité opgericht met als doel het Lange Afstand Wandelen in Oost Gelderland te bevorderen. De leden hebben ieder ruime ervaring met het Lange Afstand Wandelen en weten waaraan een goede organisatie te herkennen is.

Als eerste konkrete stap is vanaf de oprichting begonnen met voorbereidingen van een Kennedymars van Winterswijk naar Arnhem in februari 2010.

Aansluiting bij De Gelderse Wandelsportbond en het officieel aanmelden van de tocht voor

publicatie in het Landelijk Wandelprogramma van de KNBLO/NWB heeft inmiddels plaatsgevonden.

De tocht

De tocht Winterswijk – Arnhem is voor sommigen nog bekend, tot 2002 werd deze jaarlijks gehouden. De opzet is nu anders omdat hij als Kennedymars gelopen kan worden (80 km) maar ook is het mogelijk alleen het eerste (nacht)deel tot Doetinchem te lopen of alleen het 2e (dag)deel van Doetinchem tot Arnhem, ieder 40 km.

De route is een aaneenschakeling van weggetjes en paden door fraaie landschappen van de Achterhoek, de IJsselvallei en de Zuid-Oost Veluwezoom.

Kennedymarsen

In Nederland worden per jaar + 25 Kennedymarsen georganiseerd. De marsen vinden hun oorsprong in een uitspraak van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy: “De Amerikanen zijn zo slap dat ze geen vijftig mijl (80 km) in twintig uur kunnen wandelen”. Een aantal Kennedymarsen in Nederland hebben al een jarenlange traditie, ze zijn landelijk bekend en trekken duizenden deelnemers. In Gelderland was tot nu nog geen Kennedymars. Er is een speciaal prestatiesysteem en in 2008 werd de eerste wandelaar gehuldigd die 100 x een Kennedymars op zijn naam had staan. Het is vanzelfsprekend dat alleen goed geoefende wandelaars in staat zijn 80 km binnen20 uur af te leggen.

Organisatie en wat nodig is

Een goede organisatie is van groot belang. Veiligheid, aantrekkelijkheid, juistheid en gezelligheid spelen een grote rol en moeten zoveel als mogelijk gegarandeerd kunnen worden.

De inzet van de comitéleden en het benodigd aantal vrijwilligers (+ 25) zullen daar aan bij

dienen te dragen. Daarnaast zijn we blij dat we de medewerking krijgen van 3 accommodaties ten behoeve van start, rust en finish.

Financieel willen we de organisatie hoofdzakelijk bekostigen met de te ontvangen inschrijfgelden en niet afhankelijk zijn van één of enkele financierders.

We beseffen ons echter dat het starten van een dergelijk evenement gepaard gaat met eenmalige startkosten. Hiervoor willen we een bedrag van minimaal 1500 euro aan startkapitaal bijeenbrengen door te zoeken naar sponsors die ons een warm hart toedragen en graag hun bedrijfsnaam onder de aandacht brengen van onze deelnemers, wandelaars en andere betrokkenen en geïnteresseerden in Winterswijk - Arnhem.

.

Verwachtingen en toekomst

We gaan uit bij de opzet van de organisatie van een deelnemersaantal van + 100 deelnemers.

Door middel van voorinschrijving proberen we de organisatie flexibel aan te passen.

We willen de tocht jaarlijks herhalen en groeien naar een evenement dat van betekenis is in de regio. Binnen enkele jaren hopen we ook de Long Distance Walkers (boven 105 km) te mogen begroeten door uitbreiding van parcours en organisatie.

Mocht u ons willen steunen en belangstelling hebben in sponsoring dan zijn we graag bereid u nader

te informeren over de verschillende mogelijkheden die we te bieden hebben.

 

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen