Kennedymars

De Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy naar aanleiding van diens uitspraak  en wordt in veel Nederlandse plaatsen jaarlijks georganiseerd.
De Kennedymars start meestal 's avonds, waarbij de wandelaars dus vooral 's nachts lopen en dan uiterlijk in de namiddag van de volgende dag de finish dienen te bereiken. Als één van de weinige regels geldt dat de tocht wandelend volbracht dient te worden, dat wel zeggen dat men niet mag hardlopen of gebruik mag maken van vervoermiddelen.
Een wandeling van 80 km binnen 20 uur gelopen en georganiseerd door een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij een van de Nederlandse wandelbonden mag zich een Kennedymars noemen. De organisatie mag dan hun stempel plaatsen op de speciale Kennedymars stempelkaart. Ze melden hun tocht aan bij de sectie Lange afstand voor het vermelden op de lange afstand kalender.
De Sectie Lange Afstanden, een commissie van de KNBLO-NL, coördineert de Kennedymarsen en geeft het stempelrecht aan de organiserende verenigingen, stichtingen en comités. Deze Nederlandse verenigingen, stichtingen en comités moeten aangesloten zijn bij de KNBLO-nl of de NWB. De sectie Lange afstanden heeft een eigen website www.slaw.nl waarop een lijst van Kennedy Walkers wordt gepubliceerd. Ook geeft de sectie de speciale stempel kaarten uit. Door de sectie wordt ook het beloningssysteem beheert en uitgereikt.
De wandelaars krijgen per erkende Kennedy wandeling een stempel op de speciale stempelkaart. Op deze kaart is plaats voor 5 stempels. Een volle kaart start men op naar de sectie Lange afstand voor het aanschaffen of verkrijgen van de speciale beloning.
            1e na het behalen van de 5e stempel krijgt men de titel Kennedy Walker
            2e na het behalen van de 10e stempel krijgt men de titel Super Kenndy Walker
            3e Bij het behalen van de 15e stempel mag men zich Master Kennedy Walker
De masters gaan verder voor de oorkondes 25,40,50,75,100,125 en 150 Kennedy Walkers.
De beloningen voor 5,10 en 15 zijn niet kosteloos ze bestaan uit een speciale medaille. De oorkondes en de beloningen voor de 75,100 en 150 Kennedy Walkers zijn gratis.  

                                                                                                                   Onze startlocatie per 2013

Onze Sponsoren 

 

        Rode Kruis Amersfoort

Onze binnen locatie's

          Onze start locatie

Olde-molle2

          Caferust Varsseveld

      Grote rust halverwege

Laatste binnenrust

Ciko'66

                Finish lokatie

Onze herinneringen

Pinsmore 

               Pins&More

Button-kampioen

       Button kampioen